Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. prosince OKOLO VLACHOVA BŘEZÍ

9. 12. 2010

Trasa: náměstí Svobody - Hájky - chatová osada - koupaliště - studánka - cesta kolem Hradiště - Stránka - náměstí Svobody - hostinec U Plíšků
Délka trasy :    5 km
      Vzhledem k počasí a neschůdnosti řady zasněžených cest jsme zvolili domácí trasu, abych po jejím absolvování ještě stihli oslavit šedesátiny  jedné naší kolegyně.
      Ve 12.00h jsme se sešli pod lípou na náměstí a odtud jsme vyrazili Komenského ulicí ke škole, zabočili do sídliště  Hájky , pak jsme šli ulicí vedoucí k chatové osadě, kterou jsme si prošli.  Pokračovali jsme kolem koupaliště ke studánce a po vyšlapané pěšině vyšli na cestu vedoucí z Mojkova do Vlachova Březí. Zde jsme potkali zapadnutý prohrnovač . Na Stránku jsme scházeli opatrně, docela to klouzalo. Pak už naše kroky směřovaly opět na náměstí a odtud do hostince U Plíšků, kde už některé naše členky, které se nemohli pěšího výšlapu zúčastnit, na nás netrpělivě čekali.  Zuzka P. pozvala  známého helingonkáře Vojtu Kohouta a druhá část dnešního dne mohla začít. Zazpívali jsme si, něco pojedli i popili a také si prohlédli letošní kroniku. Den i oslava se vydařila.
                                                                    

vlachovo_brezi.jpg
náměstí Svobody ve Vlachově Březí